Nuttige informatie

In deze rubriek bieden wij u nuttige informatie aan voor zover die niet elders aan de orde komt.

Mist u iets? Mail de webmaster

Om met diensten van de Commissie in contact te treden, bent u het best uit met een "EU login". Daartoe dient u te beschikken over een mobiele telefoon, pc of tablet en een email-adres. Onder http://aiace-europa.eu/ vindt u bij "Services" het kopje "JSIS Online/ RCAM en ligne". Daar staat uitgelegd hoe u een "EU Login" aanvraagt.

Het automatische authenticatiesysrteem "EU Login" geeft u toegang tot:

- My Intracomm (de Intranetsite van de Commissie en het portaal "gepensioneerden" dat speciaal is opgezet om de website gebruiksvriendelijker te maken;

PMO Contact (waar u terecht kunt met vragen over PMO; PMO staat voor Paymasters' Office en beheert uw financiële rechten);

- JSIS online/RCAM en ligne (voor het beheer van uw ziektekosten)

De Commissie verstrekt evenwel op verzoek nog steeds alle informatie op papier.

Als u op zoek bent naar informatie over uw pensioen of medische kosten, dan is volgens Info Senior  het netwerk “Yammer After EC”  ook iets voor u. Zie hiernaast onder "After EC on Yammer". Het is een platform voor gepensioneerden van de EU-Instellingen, waar u veel nuttige informatie en oplossingen voor problemen kunt vinden. Een vraag wordt snel beantwoord door de gebruikers, vaak ook door de Administratie van de Commissie. Yammer heeft diverse discussie-, advies- en documentatiegroepen. 

Via de rubriek "Alleen voor leden" op de home-pagina vindt u gegevens over uw pensioenbeheerder en over de wijze waarop u over ziektekosten kunt corresponderen.